Definita cuvantului parenetic
PARENÉTIC1, -Ă adj. (Rar) Care îndeamnă la virtute; moralizator. [< fr. parénétique, cf. gr. paraineo – a sfătui, a îndemna].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parenetic
EROICÓMIC, -Ă adj. Care este în același timp eroic și comic. ◊ Poem eroicomic = poem-epopee care are un subiect comic. [Cf. fr. heroï-comique]. Vezi definitia »
MAGMÁTIC, -Ă adj. Referitor la fenomenul de apariție a magmei și la produsele acesteia; de magmă, al magmei. ◊ Rocă magmatică = rocă rezultată din procesul de solidificare a magmei; rocă eruptivă. [Cf. fr. magmatique]. Vezi definitia »
HISTOLÓGIC, -Ă, histologici, -ce, adj. De histologie, privitor la histologie. – Din fr. histologique. Vezi definitia »
BOLȘEVÍC, -Ă adj., s. m. f. (adept) al bolșevismului. (< rus. bolșevik, fr. bolchevik) Vezi definitia »
SISTEMÁTIC, -Ă, sistematici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care se bazează pe un anumit sistem sau are în vedere constituirea unui sistem, care se referă la un sistem sau este alcătuit după un anumit sistem. ♦ (Substantivat, f.) Mod de împărțire, de sistematizare. ♦ (Adesea adverbial) Care se efectuează după un plan, după o metodă dinainte gândită; metodic, organizat; p. ext. care se exercită cu stăruință și cu perseverență. 2. S. f. (Biol.) Știință care studiază diversitatea organismelor vegetale și animale, diferențele și înrudirile dintre ele; taxonomie. – Din fr. systématique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z