Definita cuvantului parvis
PARVÍS s.n. (Arhit.) Piața din fața unei biserici sau a unui templu. [< fr. parvis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu parvis
TÉNIS I. s. n. joc sportiv ce se dispută între doi sau patru jucători, care își trimit mingea peste fileu cu ajutorul rachetelor. ◊ ~ de masă = joc asemănător tenisului, care se joacă pe o masă împărțită printr-un fileu, cu mingi lovite cu paletele; ping-pong. II. s. m. pl. încălțăminte de sport, din pânză, cu tălpi de cauciuc. (< fr., engl. tennis) Vezi definitia »
Dervis= călugăr-cersetor musulman, care se învârteste pe loc, pînă când cade ame it(Povesti nemuritoare vol.9) Vezi definitia »
NEUROSÍFILIS s. n. sifilis instalat în sistemul nervos. (< fr. neurosyphilis) Vezi definitia »
BUBASTIS, oraș în Egiptul antic, situat la E de Delta Nilului, una din capitalele imperiului în timpul hicsoșilor și locul de origine al faraonilor dinastiei a XXII-a. Aici era divinizată zeița cu cap de pisică, Bastet (gr. Bubastis), care dă și numele orașului. Vezi definitia »
HISTERÉZIS s. n. Fenomen cu caracter ireversibil care constă în faptul că succesiunea stărilor unei substanțe, determinate de variația unui parametru, diferă de succesiunea stărilor determinate de variația în sens contrar a aceluiași parametru. – Din fr. hystérésis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z