Definita cuvantului tenis
TÉNIS I. s. n. joc sportiv ce se dispută între doi sau patru jucători, care își trimit mingea peste fileu cu ajutorul rachetelor. ◊ ~ de masă = joc asemănător tenisului, care se joacă pe o masă împărțită printr-un fileu, cu mingi lovite cu paletele; ping-pong. II. s. m. pl. încălțăminte de sport, din pânză, cu tălpi de cauciuc. (< fr., engl. tennis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tenis
BEAUMARCHAIS [bomarșé], Pierre Augustin CARON de (1732-1799), dramaturg francez. Comedii de ascuțită frondă antifeudală, remarcabile prin verva strălucitoare a dialogului („Bărbierul din Sevilla ”, „Nunta lui Figaro”, devenite librete pentru opere de Rossini și Mozart). Memorii. Vezi definitia »
TÁXIS s.n. (Med.) Operație constând în a presa metodic o hernie, pentru a o face să revină în abdomen. [< fr. taxis, cf. gr. tassein – a aranja]. Vezi definitia »
BIS2 I. adj. inv., adv. (pe lângă un număr) a doua oară; repetat. II. interj. exclamație prin care auditoriul solicită un artist, un ansamblu să repete un număr din program, o arie etc. III. s. n. număr prezentat a doua oară la cererea publicului sau ca supliment de program. (< fr., lat. bis) Vezi definitia »
PÚBIS s. n. 1. os pereche care formează partea anterioară a bazinului, la oameni. 2. regiune păroasă care acoperă osul pubis (1). (< fr., lat. pubis) Vezi definitia »
EXÎNSCRÍS, -Ă adj. (mat.; despre cercuri) tangent unei laturi a unui triunghi și prelungirilor celorlalte două. (după fr. exinscrit) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z