Definita cuvantului pilon
PILÓN s.m. 1. Stâlp puternic de susținere (a unei cupole, a unui arc de pod etc.). 2. Construcție masivă de o parte și de alta a intrării unui templu sau unui monument. ♦ Element ornamental în formă de stâlp, așezat la capătul unui pod, la intrarea într-o expoziție, într-un parc etc. 3. Stâlp care susține o linie electrică aeriană, o antenă electromagnetică etc. ◊ Pilon de antenă = stâlp pe care este montată o antenă de radioemisiune. [Pl. -oni, (s.n.) -oane. / < fr. pylône, it. pilone, cf. gr. pylon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pilon
STATION-WAGON s.n. Automobil carosat pentru transportul persoanelor și al bagajelor. [Pron. steișn-vagón. / < engl. station-wagon]. Vezi definitia »
ELODIÓN s.n. Instrument muzical asemănător armoniului, pe care l-a precedat. [Pron. -di-on. / < fr. élodion]. Vezi definitia »
GARSÓN s. m. bărbat, tânăr care servește într-un restaurant; chelner. (< fr. garșon) Vezi definitia »
HIDROAVIÓN s. n. avion care poate ateriza și decola de pe apă. (< fr. hydravion) Vezi definitia »
BIDÓN s.n. Vas de metal portativ în care se păstrează lichide; (spec.) vas de tablă (învelit cu postav) în care se păstrează apa de băut în excursii, în marșuri etc. [Pl. -oane. / < fr. bidon, cf. it. bidone]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z