Definita cuvantului pterozaurieni
PTEROZAURIÉNI s.m. pl. Ordin de reptile fosile zburătoare din era mezozoică, cu aripi membranoase ca cele ale liliacului; (la sg.) reptilă din acest ordin. [Pron. -za-u-, sg. pterozaurian. / < fr. ptérosauriens, cf. gr. pteron – aripă, sauros – șopârlă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pterozaurieni
jughiní, jughinésc, vb. IV refl. (reg.) a se scărpina de murdărie, a se freca de jeg. Vezi definitia »
ZDRĂVENÍ, zdrăvenésc, vb. IV. 1. Refl. (Var.) Înzdrăveni. 2. Intranz. (Banat, Trans. de V.) A strănuta. (din zdravăn; sensul al doilea se explică prin formula zdravăn = sănătos, care li se spune celor care strănută) Vezi definitia »
DEZMOȘTENÍ, dezmoștenesc, vb. IV. Tranz. A lipsi pe cineva de dreptul de moștenire, a înlătura pe cineva de la o moștenire. ♦ Fig. A priva pe cineva de un drept al său; a frustra. – Dez- + moșteni (după fr. déshériter). Vezi definitia »
răbufní (răbufnésc, răbufnít), vb. – A răsuna, a bubui. Din bufni, v. aici. Tiktin considera pref. greu de explicat: re- este pref. neologic (cuvîntul nu are uz popular), alterat ca în rebegirăbegi. Apropierea de răsbufni „a bufni tare” (Candrea) nu prezintă interes, căci răsbufni nu are viață proprie și se folosește numai ca repetiție și intensificare a lui bufni.Der. răbufneală, s. f. (bubuială); răbufnit (var. răbufnet), s. n. (bubuit). Vezi definitia »
MAHARANÍ s. f. inv. soție de maharajah. (< fr. maharani) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z