Definita cuvantului stegodon
STEGODÓN s.m. Mamifer fosil având caractere de trecere de la mastodont la elefant. [< fr. stégodon, cf. gr. stegos – acoperiș, odous – dinte].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu stegodon
MUTÓN, mutoane, s. n. Blană de oaie vopsită și prelucrată. ♦ Haină confecționată din această blană. – Din fr. mouton. Vezi definitia »
GHIDÓN s. n. 1. bară transversală cu mânere, fixată de furca unei biciclete, motociclete etc., care comandă roata din față. 2. (mar.) pavilion de saulă, în formă de dreptunghi, care arată clubul de care aparține o ambarcație sportivă sau campania de navigație a unei nave comerciale. (< fr. guidon) Vezi definitia »
LÉTCON s. n. ciocan electric de lipit. (după germ. Lötkolben) Vezi definitia »
ȘOTRÓN, șotroane, s. n. Joc de copii în care jucătorii lovesc cu piciorul o pietricică, făcând-o să treacă printr-o serie de pătrate desenate pe pământ. [Var.: șodrón s. n.] – Cf. fr. chaudron „căldare”. Vezi definitia »
GIBÓN, giboni, s. m. Gen de maimuțe antropoide cu membrele anterioare foarte lungi, fără coadă, cu blana neagră sau cenușie, care trăiesc în pădurile tropicale din Asia, Sumatra, Java etc. (Hylobates); animal care face parte din acest gen. – Din fr. gibbon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z