Definita cuvantului viti
VITI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) vița de vie”; „viticol”. [< fr. viti-, cf. lat. vitis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu viti
TRIMÚRTI s.n. (Rel.) Asociere de cult și de doctrină a celor trei figuri din religiile indice: Buda, Șiva și Vișnu, ca formă unică de teofanie. [Cf. fr., it. trimurti < sanscr. trimurti]. Vezi definitia »
soft I. s.n pl. softuri program de calculator. II. adj. invar. 1. care se referă sau ține de programele de calculator. 2. ușor. Vezi definitia »
chití (-tésc, -ít), vb.1. A lansa, a arunca, a a trage cu arma. – 2. A ținti. – 3. A arunca o privire. – 4. A nota, a observa. Sb. hitat, hititi „a trage, a slobozi”, contaminat și în mare parte confundat cu cuvîntul anterior (Pușcariu, RF, I (1928), p. 271; DAR). – Der. chitaci, s. m. (ochitor; care țintește bine), prost explicat de Löwe 9 pe baza bg. skitač „vagabond”; chitaș, s. m. (ochitor); chiteală, s. f. (ochire, țintire). Vezi definitia »
MUSTÍ, pers. 3 mustește, vb. IV. 1. (Despre lichide) A se ivi (din abundență), a ieși la suprafață. 2. A fi plin de sevă sau de alt lichid; a fi îmbibat. – Din must. Vezi definitia »
neștí, neștíu, vb. IV (înv.) a nu ști. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z