Definita cuvantului zoografie
ZOOGRAFÍE s.f. 1. (Ant.) Pictura animalelor. 2. Parte a zoologiei care se ocupă cu descrierea diferitelor specii de animale. [Gen. -iei. / < fr. zoographie, cf. gr. zoon – animal, graphein – a scrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu zoografie
OVARIECTOMÍE s.f. (Med.) Extirpare a unuia sau a ambelor ovare; ooforectomie. [Pron. -ri-ec-, gen. -iei. / < fr. ovariectomie, cf. lat.sc. ovarium – ovar, gr. ektome – excizie]. Vezi definitia »
SIMETRÍE s. f. 1. dispunere a unor părți identice într-un mod asemănător într-un ansamblu, într-un tot. ◊ armonie, îmbinare armonioasă rezultată din anumite combinații regulate și bine proporționate. 2. (mat.) proprietate a unei figuri în raport cu un punct, cu o dreaptă sau cu un plan de a avea puncte care să corespundă două câte două. ◊ proprietate a două figuri de a se suprapune exact. (< fr. symétrie, lat., gr. symmetria) Vezi definitia »
PÉNSIE s. f. sumă de bani care se acordă (lunar) celor care au ieșit din producție pentru limită de vârstă sau pentru invaliditate, precum și urmașilor acestora, în cazurile prevăzute de lege. ♦ ~ alimentară (sau de întreținere) = sumă de bani, lunară, pe care o persoană trebuie să o plătească altei persoane în cuantumul și pe durata de timp stabilită de o instanță judecătorească. (< rus. pensiia) Vezi definitia »
túie s. f. – Plantă exotică (Thuja orientalis, T. occidentalis). Fr. thuja nume științific. Vezi definitia »
INTERCÉPȚIE, intercepții, s. f. (Rar) Interceptare. ♦ (Sport) Joc de intercepție = sistem de joc care se bazează pe interceptarea mingii pe care adversarii și-o pasează între ei. – Din fr. interception. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z