Definita cuvantului batmotropism
BATMOTROPÍSM s. n. Însușire a fibrelor musculare de a fi batmotrope. (<fr. bathmotropisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu batmotropism
MULTILATERALÍSM s.n. Politică comercială constând în aceea că fiecare țară trebuie să-și asigure o echilibrare globală a balanței dintre ea și țările cu care întreține relații comerciale. [Cf. fr. multilatéralisme]. Vezi definitia »
TROPÍSM, tropisme, s. n. Tendință de acomodare și de orientare a unui organism vegetal fixat de pământ, într-o anumită direcție, sub influența unei excitații exterioare ca lumina, căldura, gravitația, umiditatea etc. – Din fr. tropisme. Vezi definitia »
DIVIZIONÍSM s. n. Curent în pictura sfârșitului sec. XIX si începutului sec. XX, care își are originile în impresionism și al cărui principal reprezentant și inițiator este Georges-Pierre Seurat. În critica de specialitate, poantilismul este considerat a fi doar o verigă a divizionismului. Curentul aduce în pictura vremii tehnica punctării și a divizării imaginilor, scoțând în evidență formele și contururile prin opoziția culorilor complementare. Vezi definitia »
ȘIÍSM s.n. Principal curent musulman, constituind religia de stat în Iran și în Yemen, care nu recunoaște sunna și pe califii sunniți. [Pron. și-ism. / < fr. chiism, cf. ar. șia – lege]. Vezi definitia »
HIPERMETROPÍSM s. n. hipermetropie. (< fr. hypermétropisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z