Definita cuvantului actual
ACTUÁL, -Ă adj. Prezent, de față. ♦ De actualitate, la ordinea zilei. ♦ Real. [Pron. -tu-al. / < lat. actualis, cf. fr. actuel].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu actual
INTERSTIȚIÁL, -Ă adj. Referitor la, de (la) interstițiu, care provine dintr-un interstițiu. ◊ Țesut interstițial = țesut conjunctiv care se află între elementele în funcțiune ale unui organ, formând masa lui principală. ♦ (Despre răni etc.) Localizat în țesutul conjunctiv sau în vasele de sânge ale unui organ. [Pron. -ți-al. / cf. fr. interstitiel]. Vezi definitia »
hițál, hițáli, s.m. (reg., înv.) călău, gealat, gâde. Vezi definitia »
BRUCKENTAL, Samuel (1721-1803, n. Nocrich, jud. Sibiu), om politic sas din Transilvania, guvernator (1777-1787). A inițiat un șir de măsuri care vizau reformarea administrației, fiscalității, jurisdicției, precum și viața economică și culturală din Transilvania. În timpul cîrmuirii sale a avut loc marea răscoală condusă de Horea, Cloșca și Crișan. Colecționar de artă. Palatul lui din Sibiu (1779-1795), azi muzeul B. (inaugurat în 1817, cel mai vechi din România), adăpostește colecția sa de artă. Vezi definitia »
MONOSEPÁL, -Ă, monosepali, -e, adj. (Bot.; despre flori) Care are o singură sepală; (despre plante) care are florile cu o singură sepală. – Din fr. monosépale. Vezi definitia »
JURNÁL, jurnale, s. n. 1. Publicație periodică având apariție zilnică; ziar, gazetă. 2. (De obicei în sintagma jurnal de modă) Publicație periodică în care se dau desene și tipare de îmbrăcăminte și accesorii. 3. Însemnări zilnice ale cuiva despre anumite evenimente legate, de obicei, de viața sa; însemnări zilnice ale unor observații științifice. ◊ Jurnal de călătorie = relatare în scris, zi de zi, a unei călătorii. Jurnal de bord = registru în care se consemnează cronologic faptele survenite în timpul călătoriei unei nave. Jurnalul acțiunilor de luptă = document militar în care sunt descrise zilnic pregătirea și desfășurarea acțiunilor de luptă. 4. (Ieșit din uz) Emisiune de radio și televiziune sau film de scurt metraj, rulat de obicei înaintea filmului artistic de lung metraj, care prezintă evenimente, știri, informații de strictă actualitate. 5. (Cont.) Registru în care sunt înscrise cronologic operațiile bănești, evenimentele supuse evidenței etc. – Din fr. journal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z