Definita cuvantului acvilon
ACVILÓN s.n. Vânt de miazănoapte. [< fr. aquilon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu acvilon
a face avion expr. 1. a comite un viol în grup, a întreține raporturi sexuale pe rând cu aceeași femeie. 2. (deț.) a transmite un mesaj. Vezi definitia »
ASUNCIÓN [asunsión], cap. Paraguay-ului, port. pe fl. Paraguay la confl. cu Pilcomayo; 794,2 mii loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Cel mai mare centru politic și financiar al țării. Produse textile și alim. Universitate (1889). Muzee. Prin port se realizează 75 la sută din exportul și 96 la sută din importul țării. Întemeiat în 1537 de conchistadorul Juan de Ayolas, a devenit capitala Paraguay-ului independent (în 1811). Vezi definitia »
ELERÓN, eleroane, s. n. Fiecare dintre aripioarele de comandă ale cârmei transversale a unui avion, prin manevrarea căreia se realizează mișcările în zbor ale avionului. – Din fr. aileron. Vezi definitia »
amvón (amvoáne), s. n. – Construcție (ca un balcon) într-o biserică, de unde se predică sau se citește evanghelia. Mr. amvun. Ngr. ἄμβων, sau sl. amŭbonŭ. Vezi definitia »
COMEDÓN, comedoane, s. n. Mică formație cilindrică de substanțe sebacee cu extremitatea neagră, care astupă uneori glandele sebacee ale feței. – Din fr. comédon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z