Definita cuvantului identificator
IDENTIFICATÓR I. S.m. (Inform.) Simbol destinat a identifica un corp de date. II. S.n. (Mar.) Aparat pentru identificarea aștrilor. (cf. fr. identificateur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu identificator
GUDRONATÓR s. n. mașină de lucru pentru gudronarea șoselelor. (< rus. gudronator) Vezi definitia »
ALERGĂTÓR, -OÁRE, alergători, -oare, adj., subst. I. Adj. Care aleargă. ◊ Piatră alergătoare (și substantivat, f.) = piatra de moară care se învârtește spre a măcina boabele. Păsări alergătoare (și substantivat, f.) = păsări din țările calde, având picioare lungi, cu care aleargă foarte repede. II. S. m. și f. 1. Atlet care concurează la probe de alergări. 2. (Rar) Curier (însărcinat cu transmiterea unui mesaj). 3. Cal de curse. III. S. f. 1. Dispozitiv pe care se pun mosoare cu fire pentru a face urzeala la războaiele de țesut țărănești. 2. (Înv.) Parc vast, împrejmuit, în care erau ținute anumite animale și în care se organizau vânători. – Alerga + suf. -ător. Vezi definitia »
PRESORECEPTÓR, presoreceptori, s. m. (Fiziol.) Terminație nervoasă din pereții vaselor sangvine, sensibilă la modificările de presiune din aceste vase. – Presiune + receptor. Vezi definitia »
scorbelitór, scorbelitoáre adj. (înv.) care scorbelește, scormonește, scurmă; care răscolește, scotocește, cotrobăie. Vezi definitia »
FUIÓR, fuioare, s. n. Mănunchi de cânepă, de in, melițat și periat, gata de tors; p. ext. mănunchi de borangic sau de lână. ◊ Expr. (Pop.) A-și lua ale trei fuioare = a pleca; a-și lua catrafusele. A ține fuior cu cineva = a nu se lăsa intimidat de cineva. ♦ Pânză de cânepă sau de in. [Pr.: fu-ior] – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z