Definita cuvantului alveolar
ALVEOLÁR, -Ă adj. Referitor la alveole, cu alveole. ◊ Consoană alveolară (și s.f.) = consoană articulată cu limba la nivelul alveolelor dinților de sus. [Cf. fr. alvéolaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu alveolar
IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maro-negricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr. Vezi definitia »
PĂPUȘÁR, păpușari, s. m. 1. Fabricant de păpuși. 2. Artist care dă spectacole de păpuși, manevrându-le cu mâna sau conducându-le din culise printr-un sistem de sfori; (în trecut) persoană care dădea reprezentații cu păpuși la bâlciuri. ♦ Fig. Actor lipsit de talent; cabotin. – Păpușă + suf. -ar. Vezi definitia »
LUNISOLÁR, -Ă adj. referitor la Lună și la Soare. ♦ an ~ = an calculat în funcție de mișcarea de revoluție a Lunii și a Soarelui (12 luni lunare, 354 zile); perioadă ~ă = perioadă de 532 de ani, determinată de ciclul lunar și de cel solar. (< fr. luni-solaire) Vezi definitia »
EMBRIONÁR, -Ă adj. 1. De embrion, referitor la embrion. ◊ Dezvoltare embrionară = embriogeneză. 2. (Fig.) Abia născut, în germen, la începutul existenței, al dezvoltării. [Cf. fr. embryonnaire]. Vezi definitia »
PREABECEDÁR, -Ă adj. care precedă vârsta abecedarului. (< pre- + abecedar) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z