Definita cuvantului bernsteinism
BERNSTEINÍSM s.n. Curent revizionist reformist antimarxist în social-democrația internațională, apărut la sfârșitul sec XIX și începutul sec. XX în Germania, care propaga revizuirea în spirit idealist a tezelor fundamentale ale socialismului științific, ale filozofiei și ale economiei politice marxiste. V. revizionism, reformism. [Pron. -ștai-. / cf. Bernstein – conducător al social-democrației reformiste germane].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bernsteinism
COMPARATÍSM s.n. Direcție modernă în cercetarea literară, care se rezumă la compararea literaturilor diferitelor țări fără a ține seama de conținutul de idei și specificul național al fiecărei literaturi. ♦ Metodologie lingvistică potrivit căreia cercetarea limbilor este făcută cu metoda comparatistă; comparativism. [< fr. comparatisme]. Vezi definitia »
EXPERIMENTALÍSM s. n. folosire a experimentului, a documentului ca mijloc de cunoaștere, de creație. (< engl. experimentalism) Vezi definitia »
CAPITALÍSM, S. N. 1. Sistem social bazat pe recunoașterea drepturilor naturale, individuale și inalienabile, ce includ drepturile de proprietate, in care absolut toate resursele naturale și mijloacele de producție sunt deținute in regim de proprietate privată. In capitalism statul este separat complet de economie in același mod in care statul este separat de religie. Capitalismul este singurul sistem social cunoscut de om ce este compatibil cu piata libera și cu libertatea. Vezi definitia »
POMPIERÍSM s.n. (Franțuzism) Manieră a artiștilor și a literaților denumiți „pompieri”; stil afectat, pompos. [< fr. pompiérisme]. Vezi definitia »
ANTICONFORMÍSM s. n. Respingere a conformismului; nonconformism. – Anti- + conformism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z