Definita cuvantului bimetalic
BIMETÁLIC, -Ă adj. 1. Format din două metale diferite. 2. (Despre un sistem monetar) Bazat pe un dublu etalon metalic, bimetalist. [Cf. fr. bimétallique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bimetalic
CATAPLÉCTIC, -Ă adj. referitor la cataplexie. (< fr. cataplextique) Vezi definitia »
TRAFÍC, traficuri, s. n. 1. Totalitatea transporturilor de mărfuri sau de persoane care se fac pe o anumită cale de comunicație, cu anumite mijloace de transport, într-un interval de timp și în condiții precizate. ♦ Totalitatea legăturilor de telecomunicație stabilite într-un anumit interval de timp și în anumite condiții tehnice. 2. Activitate economică având drept scop schimbul de mărfuri și de alte valori. ♦ Comerț ilicit. ♦ Expr. A face trafic de influență = a trage foloase ilicite din influența pe care cineva o are asupra cuiva, din trecerea de care se bucură pe lângă cineva. – Din fr. trafic. Vezi definitia »
ETÉRIC, -Ă adj. 1. fluid și curat ca eterul, cu proprietățile eterului. ♦ ulei ~ = substanță uleioasă, volatilă, cu miros puternic, extrasă din plante, folosită în industria parfumurilor, în farmacie etc. 2. (fig.) foarte curat. ◊ subtil, inconsistent. (< germ. ätherische, it. eterico) Vezi definitia »
CÁRSTIC, -Ă adj. Referitor la carst, de natura carstului. [Cf. fr. karstique]. Vezi definitia »
CLIMÁTIC, -Ă, climatici, -ce, adj. Climateric. – Din fr. climatique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z