Definita cuvantului buret
BURÉT s.n. Fire groase și neregulate obținute din deșeuri de mătase naturală. ♦ Țesătură de mătase cu firul gros, neregulat și poros. [Pl. -turi. / < fr. bourrette].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu buret
SET s. n. 1. parte a unui meci de tenis, volei etc. determinată de obținerea unui anumit număr de puncte. 2. ansamblu de piese, de instrumente de același fel sau deosebite, într-o anumită muncă sau exploatare; garnitură. ◊ ansamblu de obiecte de îmbrăcăminte confecționate din același material, care se poartă împreună. ♦ ~ de cromozomi = totalitatea cromozomilor cu care contribuie unul din genitori la formarea zigotului. 3. unitate de măsură tipografică, de 0,019598 mm. (< engl., fr. set) Vezi definitia »
șfet s. invar. (deț.) catranul de pe cutiile de chibrituri. Vezi definitia »
BURNET [bə:nit], Sir Frank Macfarlane (1899-1985), imunolog australian. Cercetări privind cultivarea virusului gripal pe embrion de găină, toleranța imunologică dobîndită, bolile autoimune. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1960), împreună cu P.B. Medawar. Vezi definitia »
bazinét (după fr. bassinet) s.n. 1. Spațiu larg al căilor urinare, rezultat din confluența calicelor și care se continuă inferior cu ureterul; pelvis renal. 2. B. depresionar = depresiune cu mici dimensiuni axată pe cursul superior al unui rîu, de obicei în punctul de convergență a unor pîraie sau la ieșirea Vezi definitia »
METILVIOLÉT s. n. substanță chimică, medicament antiseptic, antihelmintic și colorant în industria textilă și chimică. (< fr. méthylviolet) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z