Definita cuvantului capon
CAPÓN s.n. Suport mic, ieșit în afara bordului unei nave, care servește la susținerea ancorei. [< fr. capon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu capon
MONOCOTILEDÓN, -Ă adj., s. f. pl. monocotiledonat. (< fr. monocotylédone) Vezi definitia »
BETÓN s.n. Amestec de pietriș, nisip, ciment (sau alt liant) și apă, care se transformă într-o masă rezistentă prin întărire și este folosit ca material de construcție. [Pl. -onuri, -oane. / < fr. béton]. Vezi definitia »
SINCROTRÓN, sincrotroane, s. n. (Fiz.) Accelerator de electroni folosit în fizica nucleară, în care electronii sunt accelerați întâi de un câmp magnetic variabil în timp, iar apoi de un câmp electric alternativ. – Din fr. synchrotron. Vezi definitia »
TEFLÓN s. n. 1. material foarte rezistent la agenții chimici, la temperatură și coroziune, pentru garnituri, vase de bucătărie, izolatori electrici etc. 2. vas de bucătărie din acest material. (< fr. téflon, engl. teflon) Vezi definitia »
ASTEROXILÓN ({s} gr. aster „stea” + xilon „lemn”) subst. Criptogamă vasculară din grupul grupul celor mai vechi plante terestre, cu tulpină subterană și aeriană, acoperită cu frunze mici la partea bazală, înmulțirea făcîndu-se prin spori. Este caracteristică Devonianului (Asteroxylon). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z