Definita cuvantului colostru
COLÓSTRU s.n. Lapte special secretat câteva zile după nașterea copilului și care alcătuiește prima hrană a nou-născutului. [< lat., fr. colostrum, cf. it. colostro].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu colostru
RADIOSPECTROMÉTRU s. n. aparat de analiză a undelor electromagnetice care provin de la astre. (< fr. radiospectromètre) Vezi definitia »
LÚSTRU3 s. n. v. lustră. Vezi definitia »
MILIAMPERMÉTRU s. n. ampermetru gradat în miliamperi. (< fr. milliampèremètre) Vezi definitia »
AMFITEÁTRU, amfiteatre, s. n. 1. (În arhitectura greco-romană) Edificiu destinat jocurilor publice, de formă circulară sau ovală, de obicei neacoperit, având la mijloc o arenă înconjurată de trepte (gradene) și tribune pentru public. ◊ Loc. adj. și adv. În amfiteatru = (în plan) înclinat, în trepte. 2. Sală de cursuri, de spectacole etc. cu locurile așezate în trepte sau pe un plan înclinat. 3. Configurație a unor terenuri muntoase sau deluroase în etaje circulare. – Din fr. amphithéâtre, lat. amphitheatrum. Vezi definitia »
LIMNIMÉTRU s.n. Instrument pentru măsurarea nivelului unei ape, a unui lac etc.; miră hidrometrică. [< fr. limnimètre, cf. gr. limne – lac, metron – măsură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z