Definita cuvantului chichilean
chichileán s.m. invar. (reg., înv.) momâie, (în expr.) stă chichilean = stă momâie, fără să facă ceva.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu chichilean
BOȘIMÁN, -Ă (cuv. olandez „oameni ai tufișurilor”) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La m., pl.) Populație băștinașă negridă din S Africii (Deșertul Kalhari). Ca particularitate specifică prezintă steatopigia (acumularea grăsimii în regiunea fesieră) și zbîrcirea timpurie a pielii. ♦ Personă care aparține acestei populații. 2. Care aparține b. (1), privitor la b. ♦ (Substantivat, f.) Limbă din familia khoisan, vorbită de b. (1). Vezi definitia »
BERNSTEINIÁN, -Ă, bernsteiniéni, -e, adj. Care aparține lui Bernstein. [Sil.: -stei-ni-an, -stei- pron. germ. -ștai-] Vezi definitia »
HAITIÁN, -Ă, haitiéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Haiti sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Haiti sau populației sale, privitor la statul Haiti sau la populația sa. (Haiti (n.pr.) + suf. -(i)an; cf. fr. haïtien) Vezi definitia »
TOBOGÁN, tobogane, s. n. 1. Construcție în formă de plan înclinat, cu marginile ridicate, pe care se poate aluneca ușor și care servește ca mijloc de distracție (sportivă). 2. Jgheab înclinat folosit drept mijloc de transport prin alunecare al unor materiale, piese etc. – Din fr. toboggan. Vezi definitia »
talián (năvod) s. n., pl. taliane Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z