Definita cuvantului concepțiune
CONCEPȚIÚNE s.f. v. concepție.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu concepțiune
MINESTRÓNE s. În gastronomie, supă specific italiană din legume și paste făinoase, cu șuncă sau costiță, servită cu brânză rasă; it. minestrone. Vezi definitia »
SCIZIÚNE s.f. Separație, despărțire, dezbinare intervenită într-un grup, într-o organizație care anterior era bine închegată; scizionare. [Pron. -zi-u-. / cf. fr. scission, lat. scissio]. Vezi definitia »
SUCCESIÚNE s. f. 1. înșiruire, șir de persoane, de lucruri, de fapte etc. 2. (jur.) moștenire. ◊ avere lăsată ca moștenire. 3. transmitere a puterii politice, faptul de a succede unui predecesor. 4. transmitere a unor drepturi și obligații ale unui stat către alt stat. 5. (biol.) înlocuirea în timp a unei unități de vegetație prin alta. (< fr. succession, lat. successio) Vezi definitia »
A ABORDA O CHESTIUNE: A lua în discuție, a dezbate o chestiune; v. A aborda o problemă; A aborda o temă; A aborda un subiect. Vezi definitia »
EUROOBLIGAȚIÚNE s. f. obligațiune (2) emisă și comercializată pe piețele europene. (< euro1- + obligațiune) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z