Definita cuvantului ciorlumorlu
cíorlu-mórlu s.n. (reg.) ceartă pentru un lucru de nimic; ciorobor, cioandră.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ciorlumorlu
BANGWEULU [bæŋuiúlu], lac în Africa Ecuatorială (Zambia). la S de L. Tanganyika, la 1.067 m alt.; 4, 9 mii km2 (15 mii km2 în sezonul ploios). Ad. max.: 5 m. Aici își are obîrșia Luapula, unul dintre izv. fl. Zair. Descoperit în 1868 de D. Livingstone. Pe malul estic se află parcul național Isangano. Vezi definitia »
SUBTÍTLU s.n. 1. Al doilea titlu (de obicei mai lung), care completează titlul principal sub care stă scris. 2. (Cinem.) Textul imprimat pe peliculă în partea inferioară, cuprinzând traducerea dialogurilor din versiunea originală. [< sub- + titlu, după fr. sous-titre]. Vezi definitia »
Chelu’ s. m. sg. penis. Vezi definitia »
EXÉMPLU, exemple, s. n. 1. Ceea ce servește drept model, ceea ce servește pentru a ilustra ceva; persoană care, prin calitățile sale, poate servi drept model; pildă. ◊ Expr. A da (sau a fi) exemplu = a se purta astfel încât să trezească și în alții dorința de a-l imita, a constitui un model demn de urmat. A da de (sau ca) exemplu = a atrage atenția asupra unor persoane, a unor lucruri etc., pentru a îndemna pe alții să le imite. A urma exemplul (cuiva) sau a lua (pe cineva sau ceva) de (sau drept) exemplu = a imita (pe cineva sau ceva) 2. Caz sau fapt tipic care întrunește caracteristicile unei categorii întregi, citat pentru a lămuri, a sprijini o idee, o demonstrație. ◊ Loc. adv. De exemplu = de pildă, bunăoară. [Pr.: eg-zem-] – Din fr. éxemple, lat. exemplum. Vezi definitia »
CONTRAEXÉMPLU s. n. exemplu pentru care un enunț, o regulă sunt în defect. (< fr. contre-exemple) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z