Definita cuvantului cristaliza
CRISTALIZÁ vb. I. 1. intr., refl. (Despre substanțe, roci) A se transforma în cristale. 2. refl., tr. (Fig.) A (se) închega, a (se) limpezi, a lua sau a da formă definitivă. [< fr. cristalliser, cf. it. cristallizzare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cristaliza
MASCULINIZÁ vb. I. tr., refl. a da, a căpăta trăsături masculine; a (se) viriliza. II. tr. a transforma un substantiv feminin într-unul masculin. (< fr. masculiniser) Vezi definitia »
AUTOHTONIZÁ vb. tr., refl. a da, a căpăta un caracter autohton, a (se) aclimatiza. (< autohton + -iza) Vezi definitia »
NATURALIZÁ vb. I. tr. 1. A acorda unui străin drepturile de cetățean al statului în care locuiește; a încetățeni. ♦ tr., refl. A da sau a obține dreptul de cetățean al unui stat prin naturalizare. 2. (Despre plante și animale) A aclimatiza. 3. (Despre idei, obiceiuri, expresii) A adopta, a introduce. [Cf. fr. naturaliser]. Vezi definitia »
ADJECTIVIZÁ, adjectivizez, vb. I. Refl. și tranz. (Gram.) A (se) adjectiva. – Adjectiv + suf. -iza. Vezi definitia »
CANALIZÁ vb. I. tr. 1. A îndrepta (o parte dintre) apele unui râu pe o albie artificială, destinată navigației, irigării etc. 2. (Fig.) A îndrepta ceva într-un anumit sens, în vederea unui scop anumit. 3. A înzestra (un oraș, o construcție etc.) cu canale de scurgere pentru evacuarea apelor uzate. [< fr. canaliser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z