Definita cuvantului crăjni
crăjní, crăjnésc, vb. IV (reg.) a cârti, a murmura.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu crăjni
CONI2(O)- elem. „praf”. (< fr. coni/o/-, cf. gr. konis) Vezi definitia »
CLĂNȚĂNÍ, clănțănesc, vb. IV. Intranz. 1. (Despre dinți) a se ciocni unul de altul cu zgomot și în mod ritmic (de frig, de frică etc.); (despre fălcile animalelor) a trosni (la vederea sau la devorarea prăzii). 2. A produce un zgomot caracteristic prin lovirea ritmică a unor obiecte de metal sau de sticlă. ♦ A apăsa repetat, cu violență și cu zgomot de clanța unei uși. 3. Fig. (Peior.) A vorbi mereu; a flecări. ♦ Refl. recipr. A se certa (ușor), a se ciorovăi. [Var.: (pop.) clențăní, clențení vb. IV.] – Clanț + suf. -ăni. Vezi definitia »
prigoní (prigonésc, prigonít), vb. – A persecuta, a oprima, a chinui. Sl. prigoniti (Miklosich, Slaw. Elem., 39; Cihac, II, 237; Conev 102). – Der. prigoană, s. f. (persecuție), cf. sl. prigonŭ; prigonitor, adj. (asupritor); prigon, s. n. (perechea de vite din mijloc la atelajele de trei perechi de boi), din sl., rus. prigon; prigonar, adj. (care aparține perechii din mijloc). Vezi definitia »
BARIONI (‹ engl.; {s} gr. barys „greu”) s. m. pl. (FIZ.) Clasă de particule elementare cu spin semiîntreg și cu masa egală sau mai mare decît a protonului. De ex. nucleonii (protonul și neutronul), hiperonii și antiparticulele lor. Vezi definitia »
tălășmăní, tălășmănésc, vb. IV (reg.) 1. a batjocori. 2. a pedepsi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z