Definita cuvantului cul
cul, culi, s.m. (înv.) soldat; armată.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu cul
VICECÓNSUL, viceconsuli, s. m. Persoană care înlocuiește pe consul când acesta lipsește sau care îndeplinește funcția de consul într-un oraș unde nu există consulat; titlu, funcție deținută de această persoană. – Din fr. vice-consul. Vezi definitia »
PANÍCUL, panicule, s. n. Tip de inflorescență în formă de chiorchine compus, ale cărui ramuri secundare sunt și ele ramificate și poartă flori, spiculețe sau capitule2. [Var.: panículă s. f.] – Din lat. panicula, fr. panicule. Vezi definitia »
Cuvântul NEUITARE nu se găsește in DEX,deoarece nu există informații despre el,dar dacă ar fi să căutam alt cuvânt UITARE ,atunci găsim explicația acestuia, cât si inversul lui(Uitare ≠ neuitare )Există in Dex În aceași situație întâlnim și cuvântul ȘOPTIT . Însă eu aș dori să nu renunț la aceste cuvinte --care ar trebui omologate de către specialistii în domeniu -- și aș da un ex : Visează fecioara cuvântul încă neșoptit, nerostit ... --- deși cuvintele din urmă nu există în DEX și nici altul apropiat . Mi se pare a fi o scăpare a celor ce se ocupa de studiul in acest sens -lingviștii - Aș sugera ca aceste cuvinte amintite mai sus să-și găsească locul cuvenit in DEX, deoarece in vorbirea curentă ,ele sunt folosite și nu mi se pare a fi cuvinte nefondate ,etimonul lor fiind astfel ; Uitare, Șoptit ,Rostit .Așa cum în ultima vreme ,în DEX au apărut dualități ale cuvintelor, și acest lucru mi se pare cel puțin ciudat, dacă nu incorect ;un exemplu ar fi ; cearșaf și cearceaf --primul corect,al doilea incorect și folosit adeseori in limbajul țărănesc – el provine de la originea cuvântului turcesc,dar s-a folosit celălalt .Dupa 89 ,au apărut aceste dualitați, ambele fiind validate . Eu am folosit în scriere cuvintele ;neșoptit ,nerostit,neuitare,iar de voi publica cu aceste cuvinte ,atunci ar fi o scriere si pronunție incorectă – ce să fac ? M-am izbit de necesitatea de a folosi aceste cuvinte,deși e --după DEX--incorect . Cu stima si consideratiune, ȘTEFAN RADU MUȘAT .Aș fi onorat si indatorat de mi-ați da un răspuns ; stefanrmusatyahoo.com Vezi definitia »
ARTÍCUL s. m. internod. (< lat. articulus) Vezi definitia »
TUL, tuluri, s. n. Țesătură de mătase, de bumbac sau din fire sintetice foarte fină și străvezie, alcătuită din ochiuri rotunde sau poligonale. [Pr.: tül] – Din fr. tulle. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z