Definita cuvantului delimitator
DELIMITATÓR, -OÁRE adj. Delimitativ. [Cf. fr. délimitateur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu delimitator
REZONATÓR s.n. 1. Aparat care servește la analiza sunetului și care poate întări sunetele. ♦ Dispozitiv care indică existența fenomenului de rezonanță. 2. Cavitate în care se formează sunetele rostite de om. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. résonateur]. Vezi definitia »
interesătór, interesătoáre, adj. (înv.) interesant. Vezi definitia »
OMOGENIZATÓR s.n. Aparat pentru obținerea pe cale mecanică a unei emulsii. [Var. omogeneizator s.n. / cf. fr. homogénéisateur]. Vezi definitia »
PORCUȘÓR, porcușori, s. m. 1. Diminutiv al lui porc; porculeț. 2. Specie de pește mărunt cu corpul în formă de fus, de culoare deschisă, cu un șir de pete negricioase pe laturi și cu două mustăți în colțul gurii, care trăiește în apele din regiunile de dealuri sau de șes (Gobio gobio).Porc + suf. -ușor. Vezi definitia »
ANTERIÓR, -OÁRĂ, anteriori, -oare, adj. 1. (Temporal) Precedent. ◊ (Adverbial) Cele petrecute anterior. 2. (Local) Care este așezat în față. ♦ (Despre sunete) Al cărui punct de articulație este situat în partea dinainte a cavității bucale. [Pr.: -ri-or] – Fr. antérieur (lat. lit. anterior). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z