Definita cuvantului deporta
DEPORTÁ vb. I. tr. A trimite forțat pe cineva într-o regiune îndepărtată ca pedeapsă (mai ales din motive politice); a exila. [< fr. déporter, it., lat. deportare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu deporta
TESTÁ1, testez, vb. I. Tranz. A da dispoziții prin testament cu privire la transmiterea unor bunuri materiale; a lăsa ceva prin testament. – Din fr. tester, lat. testari. Vezi definitia »
AGNITA, oraș în jud. Sibiu, pe valea Hîrtibaciului; 13. 798 loc. (1991). Ind. piel. și încălț., textilă (conf. și tricotaje) și alim. Fabrică de mașini de cusut și tricotat. Stație de c. f. Menționat documentar pentru prima oară, în 1280. Declarat oraș în 1950. Fortificație țărănească din sec. 13, amplificată succesiv pînă în sec. 17; biserică (sec. 15 cu transformări ulterioare). Muzeu. Vezi definitia »
AGITÁ vb. I. 1. tr. A clătina, a flutura. ♦ A ațâța; a scormoni. ♦ A discuta, a produce vâlvă în public (cu privire la o anumită chestiune). 2. refl. (fam.) A fi neliniștit, a se frământa. ♦ A se zbuciuma, a fi în neastâmpăr. [P.i. agit. / < lat. agitare, cf. fr. agiter, it. agitare]. Vezi definitia »
INTERCONECTÁ vb. I. tr. A lega între ele mai multe rețele electrice. [Cf. fr. interconnecter]. Vezi definitia »
ACHITÁ vb. I. tr. 1. (jur.) a declara pe cineva liber de răspundere penală, a scoate din culpă. 2. (fam.) a ucide. II. tr., refl. a(-și) plăti o datorie. ♦ a se ~ de ceva = a îndeplini (ceva). (< fr. acquitter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z