Definita cuvantului frânbiată
frânbiátă s.f. (reg.) oaie cu lână creață.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu frânbiată
ECHIMÓZĂ s.f. (Med.) Pată cutanată, vânătaie (cauzată de o sufuziune de sânge în grosimea unui țesut ca urmare a unei lovituri). [< fr. ecchymose, cf. gr. ekchymosis]. Vezi definitia »
ALBASPÍNĂ s.f. Arbust spinos din familia rozaceelor, cu frunze crestate, cu flori albe dispuse în buchețele și cu fructe comestibile, cultivat ca plantă ornamentală; (pop.) Păducel. [Pl. -ne. / < lat. alba spina, cf. it. albaspina]. Vezi definitia »
SERPENTÍNĂ1, serpentine, s. f. 1. Traseu șerpuit al unui drum care străbate un teren în pantă; fiecare dintre cotiturile unui astfel de traseu; p. ext. drum cotit, șerpuit. 2. Fâșie lungă și îngustă de hârtie colorată, înfășurată strâns, care, aruncată la distanță, se desfășoară în spirală și care se folosește ca mijloc de amuzament la petreceri. 3. Tub (sau țeavă) de metal sau de sticlă îndoit în formă de spirală sau de elice și folosit ca schimbător de căldură. – Din fr. serpentin. Vezi definitia »
MORTIÉRĂ s. f. v. mortier. Vezi definitia »
RECTOSIGMOIDÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație simultană a rectului și a ansei sigmoide a colonului. [< fr. rectosigmoïdite]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z