Definita cuvantului dezola
DEZOLÁ vb. I. tr. A mâhni, a îndurera, a întrista mult. [< fr. désoler, it., lat. desolare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dezola
CUADRUPLÁ vb. I. v. cvadrupla. Vezi definitia »
REAMBALÁ vb. I. tr. A împacheta din nou. [cf. fr. remballer]. Vezi definitia »
CIRCULÁ, círcul, vb. I. Intranz. 1. A fi în mișcare, a se deplasa; a umbla. ♦ (Despre vehicule) A se deplasa regulat, organizat (pe un traseu anumit și la anumite ore). 2. (Despre lichide, gaze) A fi în mișcare neîntreruptă (revenind mereu la punctul de plecare). 3. (Despre idei, știri, zvonuri etc.) A se transmite de la unul la altul, a se răspândi. 4. A întrebuința în mod curent; a avea valoare. Moneda aceasta nu mai circulă. – Din fr. circuler, lat. circulari. Vezi definitia »
ATTILA, conducător al hunilor (434-453 d. Hr.) A întreprins incursiuni de pradă în Pen. Balcanică, Galia și Italia. Înfrînt în bătălia de pe Campus Mauriacus (Cîmpiile Catalaunice, 451) de către romani și aliații lor (vizigoți, franci, alani ș.a.). Imp. hun s-a destrămat după moartea sa. Vezi definitia »
ANGUILLA [anghiλa; egl. ænguilə], ins. vulcanică în Antilele Mici, în M. Caraibilor, la E de ins. Puerto Rico; 96 mii km2; 6,7 mii loc. (1988). Centru ad-tiv: The Valley. Bumbac, trestie de zahăr, ananas. Descoperită de Columb în 1493, devine în 1650 posesiune engleză, administrată pînă în 1971 în comun cu ins. St. Kitts / Cristopher și Nevis. Potrivit constituției din 1976, A. este un terit. autonom administrat de Marea Britanie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z