Definita cuvantului dilatator
DILATATÓR, -OÁRE adj. Care dilată; dilatant. ◊ (Anat.) Mușchi dilatatori = mușchi cu funcția de a dilata deschiderile pe care se inserează. // s.n. Instrument chirurgical cu care se lărgește o cavitate sau o incizie. [Cf. fr. dilatateur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dilatator
PONTATÓR1, -OÁRE, pontatori, -oare, s. m. și f. Persoană care înregistrează prezența muncitorilor la locul de muncă sau calitatea și cantitatea produselor efectuate de aceștia într-un anumit interval de timp. – Ponta1 + suf. -tor. Vezi definitia »
PREASFINȚÍILOR s. f. pl. g.-d. art. v. PREASFINȚIA. (Urmat de un adj. pos.) Termen respectuos de adresare sau titulatură respectuoasă pentru arhierei; preasfințit. [DEX '98] Vezi definitia »
ORZIȘÓR s. n. 1. (Pop.) Diminutiv al lui orz; orzuleț. 2. Pastă făinoasă în forma și de mărimea unui bob de orz, care se fierbe în supă. – Orz + suf. -ișor. Vezi definitia »
AUTOSELECTÓR, autoselectoare, s. n. Incubator de sticlă pentru clocitul ouălor de pește. – Din auto1- + selector. Vezi definitia »
FUIÓR, fuioare, s. n. Mănunchi de cânepă, de in, melițat și periat, gata de tors; p. ext. mănunchi de borangic sau de lână. ◊ Expr. (Pop.) A-și lua ale trei fuioare = a pleca; a-și lua catrafusele. A ține fuior cu cineva = a nu se lăsa intimidat de cineva. ♦ Pânză de cânepă sau de in. [Pr.: fu-ior] – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z