Definita cuvantului andivie
andívie (-ii), s. f. – Plantă, cicoare de grădină. – Var. endivie, (înv.) andidie. Fr. endive, și var. din ngr. ἐντίβια.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu andivie
MESERÍE, meserii, s. f. Profesiune sau îndeletnicire bazată pe un complex de cunoștințe obținute prin școlarizare și prin practică, care permit celui care le posedă să execute anumite operații de transformare și de prelucrare a obiectelor muncii sau să presteze anumite servicii; îndeletnicirea meseriașului; calificarea profesională a meseriașului; meșteșug, meșterie. ♦ P. gener. Profesiune (de orice fel). ◊ Școală de meserii = școală în care se pregăteau în trecut cadre de muncitori calificați. ◊ Loc. adj. De meserie = calificat într-un anumit domeniu de activitate; de specialitate, competent. ♦ Ocupație; preocupare. – Din mesereare (înv. „slujbă, funcție” < lat.). Vezi definitia »
INSTRUMENTÁȚIE s. f. 1. repartizare a sonorităților unei compoziții orchestrale pe diferite instrumente; orchestrație. 2. ramură a muzicii care studiază posibilitățile tehnice și expresive ale instrumentelor muzicale. 3. ansamblu de instrumente sau de aparate care echipează o instalație (de rafinare). (< fr. instrumentation) Vezi definitia »
MELOTOMÍE s. f. embriotomie constând în secționarea unui membru al fătului mort. (< fr. mélotomie) Vezi definitia »
CARDIOSTOMÍE s. f. operație chirurgicală de deschidere a cordului. (< fr. cardiostomie) Vezi definitia »
PERITONEOSCÓPIE s. f. ventroscopie, laparoscopie. (< fr. péritonéoscope) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z