Definita cuvantului edafon
EDAFÓN s.n. (Biol.) Totalitatea organismelor care trăiesc în sol, legate de anumite condiții de viață. [Cf. fr. édaphon, it. edafon < gr. edaphos – sol].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu edafon
TRIATLÓN s. n. concurs atletic combinat care reunește trei probe: 100 m plat, săritura în lungime și aruncarea greutății. (< fr. triathlon) Vezi definitia »
HISTERON-PROTERON s.n. (Ret.) Figură de stil constând în răsturnarea ordinii firești între fenomene, anticipându-se ceea ce ar trebui să urmeze. [< it., fr., gr. hysteron-proteron]. Vezi definitia »
COMBINEZÓN, combinezoane, s. n. 1. Obiect de lenjerie pentru femei, confecționat din pânză, mătase, nailon etc., care acoperă corpul, sub rochie, de la umeri până deasupra genunchilor; furou. 2. Îmbrăcăminte de protecție împotriva murdăririi în timpul lucrului, mai ales pentru muncitorii care execută lucrări de reparații. ♦ Salopetă. – Din fr. combinaison. Vezi definitia »
DIAPAZÓN s. n. 1. mic instrument de oțel în formă de U, care, vibrând, produce un singur sunet pur (la), etalon pentru acordare sau pentru a se „da tonul”. ♦ a fi la același ~ cu cineva = a fi la aceeași dispoziție, în aceeași stare sufletească cu cineva. 2. ambitus. 3. model-tip de hașuri la standardizarea trasării grosimii hașurilor. 4. (tehn.) ~ de dimensiuni = interval dintre valorile maxime și minime ale dimensiunilor unor piese standardizate. (< fr. diapason) Vezi definitia »
FOTÓN, fotoni, s. m. (Fiz.) Particulă elementară a radiației electromagnetice care posedă energie și impuls și care nu poate exista în stare de repaus. – Din fr. photon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z