Definita cuvantului ornitofilie
ORNITOFILÍE, ornitofilii, s. f. 1. Grijă pentru păsări, pasiune de a crește păsări exotice și cântătoare. 2. Polenizare prin intermediul păsărilor. – Din fr. ornithophilie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ornitofilie
ARGUMENTÁȚIE, argumentații, s. f. Argumentare. [Var.: (înv.) argumentațiúne s. f.] – Fr. argumentation (lat. lit. argumentatio, -onis). Vezi definitia »
MONOGAMÍE s. f. 1. formă de căsătorie în care un bărbat sau o femeie are o singură soție, respectiv un singur soț. 2. conviețuire a unui mascul cu o singură femelă. 3. stare a unei flori sau plante monogame. (< germ. Monogamie, fr. monogamie) Vezi definitia »
ANDROMASTÍE s.f. Prezența la femei a unei mamele atrofiate, asemănătoare cu aceea a unui bărbat. [< fr. andromastie]. Vezi definitia »
BIOINGINERÍE s.f. Știință de legătură între științele biologice și fizică, chimie, matematică și în special științe tehnice. [Gen. -iei. / et. incertă]. Vezi definitia »
SCAMATORÍE s.f. Faptă, acțiune care pare la prima vedere miraculoasă, dar care se bazează pe dibăcie și pe iuțeala gesturilor cu care este făcută; arta de a face astfel de fapte. ♦ (Fig.) Înșelătorie, potlogărie. [Gen. -iei. / < scamator + -ie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z