Definita cuvantului embargo
EMBARGÓ s.n. 1. Act prin care un stat interzice în caz de conflict ieșirea din porturile sale a navelor străine sau reține forțat bunurile de orice fel aparținând unui stat străin și le sechestrează. 2. Interzicerea de către un guvern a importului de mărfuri în țara respectivă sau a exportului de mărfuri, aur etc. din țara respectivă. [Pl. -uri, acc. și embárgo. / < fr., sp. embargo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu embargo
INTERTRÍGO s. n. Inflamație localizată la cutele naturale ale pielii; opăreală. – Din fr. intertrigo. Vezi definitia »
GO s.n. Joc, de origine chineză, pe o tablă caroiată prin 19 linii orizontale și 19 verticale, formând 361 de puncte de intersecție, cu 180 de pietre albe și 181 negre de formă identică, asemănător șahului. (cf. fr., engl. go) Vezi definitia »
ÁLTER ÉGO s. m. Al doilea eu; persoană care se aseamănă întru totul cu alta, încât i se poate substitui. ♦ Om de încredere, prieten nedespărțit. – Loc. lat. Vezi definitia »
LARINGO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) laringe”, „al laringelui”. [Var. laring-. / < fr. laryngo-, it. laringo-, cf. gr. larynx]. Vezi definitia »
gríngo s. m. argentinian de origine europeanã. • (p. ext.; pentru indigenii din America) american (adicã alb). ( din sp. gringo) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z