Definita cuvantului oxigenoterapie
OXIGENOTERAPÍE s. f. Tratament prin inhalații sau injecții cu oxigen, asociat adesea cu respirație artificială. – Din fr. oxygénothérapie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oxigenoterapie
ANTISEPSÍE s. f. Ansamblu de măsuri antiseptice. – Din fr. antisepsie. Vezi definitia »
MENSTRUÁȚIE, menstruații, s. f. Hemoragie fiziologică din mucoasa uterină, care apare la femeia adultă în mod regulat și periodic, începând din epoca pubertății, cu întreruperi temporare în perioadele de sarcină și de alăptare, și până la menopauză, când dispare definitiv; soroc, regulă, period. [Pr.: -stru-a-] – Din fr. menstruation. Vezi definitia »
INTEMPERÍE, intemperii, s. f. Stare atmosferică neprielnică, dăunătoare; vreme rea. – Din fr. intempérie, lat. intemperies. Vezi definitia »
PEDERASTÍE s. f. Perversiune caracterizată prin atracție sexuală pentru indivizi de același sex; homosexualitate, inversiune sexuală. – Din fr. pédérastie. Vezi definitia »
HIDROTIPÍE, hidrotipii, s. f. Procedeu de realizare a fotografiilor în culori, folosit mai ales la copierea filmelor cinematografice în culori cu matrițe în relief, care se colorează cu coloranți solubili în apă. – Din fr. hydrotypie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z