Definita cuvantului fiord
FIÓRD, fiorduri, s. n. Golf maritim îngust, sinuos și intrat adânc în uscat, cu maluri abrupte și înalte. [Pr.: fi-ord] – Din fr. fjord.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fiord
CÂRD, cârduri, s. n. 1. Grup mare de animale mamifere, de păsări, de pești de același fel, care se află împreună. 2. (De obicei peior.) Ceată (mare) de oameni. ◊ Expr. A se pune (sau a intra) în cârd cu cineva = a se asocia, a se întovărăși cu cineva (în vederea unor acțiuni reprobabile). 3. (Fam.) Mulțime, șir (de ani, de zile). ◊ Loc. adv. De (la) un cârd de vreme = de un timp încoace. Un cârd de ani = foarte mulți ani. – Din scr. krd. Vezi definitia »
FOULARD [FULÁR] s. n. (text.) mașină folosită pentru impregnarea țesăturilor cu soluții de apretare, de coloranți etc. (< fr. foulard) Vezi definitia »
MANICÓRD s. n. vechi instrument muzical cu coarde și clape, asemănător clavicordului. (< it. manicordo, fr. manicorde) Vezi definitia »
BAVÁRD, -Ă adj. 1. vorbăreț, guraliv, limbut. 2. incapabil de a păstra un secret; indiscret. (< fr. bavard) Vezi definitia »
FIÓRD s.n. Golf marin adânc și strâmt, cu maluri abrupte, care se întâlnește mai ales pe coasta de apus a Norvegiei. [Pron. fi-ord. / < fr. fiord, fjord, norv. fjord]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z