Definita cuvantului ester
ESTÉR s.m. Compus chimic format prin combinarea unui acid organic cu un alcool. [< fr. ester, germ. Ester].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ester
pléter, plétere, s.n. (reg.) 1. gard de stuf, nuiele de alun și de salcie care oprește ieșirea peștelui din baltă în râu. 2. împletitură de nuiele; leasă. 3. nuia de împletit garduri. 4. șnur sau panglică cu care își împletesc femeile cozile. 5. părul femeilor împletit în cozi. 6. (cu sens colectiv) crengile lăsate în jos la salcie sau mesteacăn. Vezi definitia »
SFÍNCTER1 s. n. mușchi inelar care închide un orificiu. (< fr., lat. sphincter) Vezi definitia »
APTÉR, -Ă adj. Fără aripi. ♦ (Arhit.; despre temple antice) Fără colonade laterale. ♦ (Despre insecte) Fără aripi. ♦ (Bot.; despre tulpină, pețiol sau peduncul) Fără expansiuni foliolare sau membranoase în formă de aripă. [< fr. aptère, cf. gr. a – fără, pteron – aripă]. Vezi definitia »
DIPTÉR, -Ă I. adj. 1. (despre edificii antice) cu portic înconjurat de două șiruri de coloane. 2. (despre insecte) cu două aripi și cu aparatul bucal adaptat pentru supt. II. s. n. pl. ordin de insecte, muștele și țânțarii, cu o singură pereche de aripi membranoase și o pereche de balansiere, servind pentru echilibru în timpul zborului. (< fr. diptère/s/, lat. diptera) Vezi definitia »
AVENTURIÉR, -Ă, aventurieri, -e, s. m. și f. Persoană căreia îi plac aventurile. [Pr.: -ri-er] – Din fr. aventurier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z