Definita cuvantului exlibris
EX-LÍBRIS s.n. Vinietă purtând numele bibliofilului sau o deviză, pe care acesta o aplică pe cărțile sale. [Cf. fr., it., lat. ex-libris – din cărțile lui...].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu exlibris
SÍFILIS, sifilisuri, s. n. Boală venerică provocată de un spirochet (Treponema pallidum), care se transmite prin contaminare sau prin ereditate și care se caracterizează în faza întâi prin apariția șancrului, în faza a doua prin apariția sifilidelor, iar în faza a treia prin leziuni la diferite organe (interne) ale corpului; lues. ◊ Sifilis congenital (sau ereditar) = formă de sifilis care apare la copil, de obicei după o naștere prematură, manifestându-se la început prin leziuni cutanate viscerale și pe mucoase, mai târziu prin tumori. – Din fr. syphilis. Vezi definitia »
CÓCCIS, coccisuri, s. n. Os mic, triunghiular, de la extremitatea inferioară a sacrumului; noadă. – Din fr. coccyx. Vezi definitia »
HYBRIS Hü-/ s. n. mândrie nemăsurată, supraapreciere a forțelor și libertății individului în confruntare cu destinul, în tragedia antică grecească. (< gr. hybris) Vezi definitia »
AMPELÓPSIS s. m. viță sălbatică, grimpantă, al cărei fruct este un ciorchine; lăuruscă. (< fr. ampélopsis) Vezi definitia »
peristásis – Circumstanță. – Var. peristas. Ngr. περίστασις (Tiktin; Gáldi 226). Sec. XVIII, înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z