Definita cuvantului extrateritorialitate
EXTRATERITORIALITÁTE s.f. Regim special aplicat în relațiile reciproce dintre state, semnificând privilegiile sau imunitățile speciale acordate unor persoane sau instituții străine, tratându-le ca și când ele s-ar afla pe teritoriul lor național. [Cf. fr. extra-territorialité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu extrateritorialitate
ÎNSUȘIETÁTE, însușietăți, s. f. (Neobișnuit) Însușire. [Pr.: -și-e-] – Din însuși + suf. -(e)tate. Vezi definitia »
FECUNDITÁTE s. f. Capacitate a animalelor și a plantelor de a se reproduce și de a da descendenți normal dezvoltați. ♦ Capacitatea unui teren de a produce (multe) roade; rodnicie, fertilitate. ♦ Fig. Capacitatea cuiva de a scrie, de a compune, de a publica mult, de a activa intens și pe planuri diverse. – Din fr. fécondité, lat. fecunditas, -atis. Vezi definitia »
UMIDITÁTE s. f. proprietate a unui corp, a unui mediu de a absorbi și a reține o anumită cantitate de (vapori de) apă; stare a ceea ce este umed; umezeală. ◊ cantitate de lichid pe care o conține un material sau un mediu. ♦ ă atmosferei = conținutul în vapori de apă și în cristale de gheață al atmosferei. (< fr. humudité, lat. humiditas) Vezi definitia »
cară-te! interj. pleacă!, du-te!, fugi!, dispari! Vezi definitia »
este acea solutie care iese din fund Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z