Definita cuvantului zoon
ZÓON s.m. Orice organism dezvoltat dintr-un ou. (din gr. zoon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu zoon
felón (feloáne), s. n. – Pelerină scurtă de preot. – Mr. filone. Ngr. φελόνιον (Murnu 25), prin intermediul ngr. φελόνι și în parte, din sl. felonŭ. Vezi definitia »
TELEFOILETÓN, telefoiletoane, s. n. Foileton de televiziune. [Pr.: -fo-i-] – Tele- + foileton. Vezi definitia »
AMFOROIDIÓN s. n. (ant.) vas mic în formă de amforă, cu fundul plat. (< gr. amphoroidion) Vezi definitia »
MAGNETOFÓN, magnetofoane, s. n. Aparat care înregistrează și reproduce sunetele cu ajutorul unei benzi speciale, acoperite cu o substanță feromagnetică. – Din fr. magnétophone. Vezi definitia »
TAMPÓN, tampoane, s. n. 1. Piesă la vehiculele de cale ferată, constând dintr-un disc masiv de oțel și un resort puternic, care primește șocurile dintre vehicule în timpul mersului și care menține o anumită distanță între vagoanele cuplate. 2. Bucată de vată sau de tifon sterilizat, care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie sau care se introduce într-o cavitate naturală a organismului în scopuri terapeutice. 3. Substanță întrebuințată pentru a împiedica un anumit proces chimic. 4. Accesoriu de birou, alcătuit dintr-o placă curbată acoperită cu hârtie sugativă, care servește la uscarea cernelii după scriere. – Din fr. tampon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z