Definita cuvantului amforoidion
AMFOROIDIÓN s. n. (ant.) vas mic în formă de amforă, cu fundul plat. (< gr. amphoroidion)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu amforoidion
TECNETRÓN s.n. (Fiz.) Triodă semiconductoare constituită dintr-un bastonaș de germaniu, pe care se aplică, într-un șanț transversal, un strat de indiu, folosită ca amplificator de tensiune la frecvențe foarte înalte. [< Te(szner) + fr. C(entre) N(ational d') E(tudes des) T(élécommunications)]. Vezi definitia »
KRIPTÓN s. n. Element chimic din familia gazelor nobile, incolor, fără miros și fără gust. – Din fr. krypton. Vezi definitia »
VIBRAFÓN s. n. instrument muzical asemănător xilofonului, format din plăci metalice de lungimi diferite, deasupra unor tuburi de rezonanță, în care mici elice acționate de un motoraș electric prelungesc vibrația sunetelor produse prin lovirea plăcilor cu o baghetă. (< fr. vibraphone) Vezi definitia »
MASCÓN s.n. Formație structurală a scoarței Lunii, având o densitate mai mare decât densitatea formațiilor înconjurătoare. [< engl. mascon]. Vezi definitia »
TROMBLÓN s.n. 1. Specie de pușcă foarte scurtă a cărei țeavă avea gura răsfrântă. 2. Piesă în formă de pâlnie care se adaptează la o pușcă pentru lansarea de grenade speciale. [< fr. tromblon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z