Definita cuvantului nastochiță
nastochíță, nastochíțe, s.f. (reg.) pâinișoară din aluat de prescură.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu nastochiță
CIFOSCOLIÓZĂ s.f. (Med.) Deformație a coloanei vertebrale cu simptome de cifoză și scolioză. [Pron. -li-o-. / < fr. cyphoscoliose]. Vezi definitia »
APOTEÓZĂ, apoteoze, s. f. (În antichitatea greco-romană) Solemnitate, festivitate prin care un erou sau un împărat era zeificat. ♦ Fig. Onoruri extraordinare aduse cuiva; preamărire, slăvire, glorificare. [Pr.: -te-o-] – Din fr. apothéose, lat. apotheosis. Vezi definitia »
MÍCĂ1, mice, s. f. Familie de minerale cristalizate, cu luciu sticlos, sidefos, care se desfac ușor în foițe subțiri (elastice și transparente), întrebuințate în industria electrotehnică, a unor materiale de construcție, la fabricarea unor sorturi de hârtie și vopsele etc. – Din fr. mica. Vezi definitia »
LIPOGRANULOMATÓZĂ s. f. inflamație granulomatoasă aseptică a țesutului gras, prin proliferarea, necrozarea și transformarea fibroasă a celulelor adipoase. (< fr. lipogranulomatose) Vezi definitia »
CISTÉRNĂ, cisterne, s. f. 1. Rezervor (cilindric, de metal) pus pe cadrul cu roți al unui vehicul și servind la transportarea unor lichide; vehicul prevăzut cu un astfel de rezervor; autocisternă. 2. Rezervor (cilindric) în care sunt depozitate lichide, în scopul folosirii lor ulterioare. – Din lat. cisterna, it. cisterna. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z