Definita cuvantului cincantin
CINCANTÍN s. m. Varietate timpurie de porumb, cu tulpina scurtă și subțire și cu bobul mărunt de culoare portocalie. ◊ (Adjectival) Porumb cincantin. – Din it. cinquantino.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cincantin
RÁBIN s.m. Șef religios al unei comunități mozaice, care interpretează dogmele religioase și conduce serviciile rituale. [< pol. rabin, germ. Rabbiner < ebr. rabbi]. Vezi definitia »
DÁFIN, dafini, s. m. Mic arbore din sudul Europei, cu frunze persistente, lucioase și aromatice și cu fructe ovale; laur (Laurus nobilis). ◊ Foi de dafin = frunzele uscate ale arborelui descris mai sus, folosite drept condiment. ♦ (La pl. sau, rar, în sintagma foi de dafin) Frunzele acestui arbore cu care se împodobeau în antichitate învingătorii; fig. glorie, succes. – Din scr. dafina. Vezi definitia »
BAKUNIN, Mihail Aleksandrovici (1814-1876), revoluționar rus, unul dintre fondatorii și ideologii anarhismului și narodnicismului. Fiind în emigrație, a participat la mișcările revoluționare din Europa. A considerat statul și religia ca principalele obstacole în calea năzuinței omului spre libertatea neîngrădită („Statul și Dumnezeu”, „Statul și anarhia”). Anarhiștii, în frunte cu A., au fost excluși din Internaționala I, în 1872, pentru activitate fracționistă. Vezi definitia »
ECHIN- v. echino-. Vezi definitia »
din olandeza JAARMARKT ce se traduce ca piata anualala date fixe JAAR-an si MARKT-piata Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z