Definita cuvantului ninera
ninerá, nineréz, vb. I (reg.) 1. a alinta, a dezmierda, a mângâia, a răsfăța. 2. (refl.) a se afecta, a se fandosi, a se sclifosi.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ninera
RECONFIGURÁ, pers. 3 reconfigurează, vb. I. Refl. (Rar) A lua o nouă formă. – Re1- + configura. Vezi definitia »
PITURÁ, piturez, vb. I. Tranz. (Mar.) A vopsi cu pitură o navă, o ambarcație. – Din it. pitturare. Vezi definitia »
DESCIFRÁ vb. I. tr. 1. A reuși să citești un text neciteț sau scris într-o limbă necunoscută; a găsi semnificația a ceea ce este scris în cifre, într-un alfabet secret. ♦ A interpreta o bucată muzicală după partitură la prima vedere. 2. (Fig.) A înțelege, a pătrunde, a ghici (ceva obscur, ascuns). [După fr. déchiffrer]. Vezi definitia »
ANURADHAPURA, oraș în N statului Sri Lanka, reșed. provincială; 38 mii loc. (1986). Centru comercial pentru orez. Turism. Fundat în sec. 5 î. Hr. A. devine cap. celui mai vechi regat singhalez, iar din sec. 3 î. Hr. pînă astăzi principalul centru sacru al budismului din ins. Ceylon. Decade în sec. 10. Vestigii arheologice. Vezi definitia »
CELEBRÁ vb. I. tr. 1. A săvârși solemn un act însemnat, important; a oficia. 2. A sărbători (un eveniment, o dată memorabilă). 3. A proslăvi. [< fr. célébrer, cf. it., lat. celebrare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z