Definita cuvantului invoca
INVOCÁ vb. I. tr. 1. A chema în ajutor (mai ales o divinitate). 2. A cita ceva, a se referi la ceva ce este în favoarea sa. [P.i. invóc, 3,6 -că. / < fr. invoquer, it., lat. invocare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu invoca
a strica (cuiva) codolanul expr. (intl.) a aresta, a închide. Vezi definitia »
DESOLIDIFICÁ vb. I. refl. (Despre lichide) A-și pierde consistența, a redeveni lichid. [Et. incertă]. Vezi definitia »
DEZACIDIFICÁ vb. I. tr. A anula caracterul acid al unei substanțe, a face să-și piardă aciditatea. [Cf. fr. désacidifier]. Vezi definitia »
ADULMECÁ, adúlmec, vb. I. 1. Tranz. și intranz. (Despre animale) A simți sau a se strădui să simtă, cu ajutorul mirosului, prezența unui animal, a omului, a hranei etc. 2. Tranz. Fig. (Despre oameni) A căuta să afle, a umbla după...; a urmări; a da de urmă; a observa, a supraveghea. Avem oameni care adulmecă galbenii (NEGRUZZI). ♦ Refl. A se cerceta cu neîncredere unul pe altul; a se măsura, a se scruta. [Var.: (reg.) adurmecá vb. I] Vezi definitia »
REDUPLICÁ, redúplic, vb. I. Tranz. A dubla. ♦ (Fon.) A repeta unul sau mai multe foneme din rădăcina unui cuvânt, pentru a da cuvântului altă valoare morfologică sau stilistică sau pentru a forma un cuvânt nou. – Din lat. reduplicare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z