Definita cuvantului părușel
părușél părușéi, s.m. (reg.) 1. par mai mic pe care se fixează cărligele la pescuit; pripon. 2. (la pl.) pari pe care se împletesc nuiele formând un gard.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu părușel
CASTÉL s.n. 1. Construcție fortificată, medievală, prevăzută de obicei cu turnuri, înconjurată cu ziduri mari și cu șanțuri, care servea ca locuință seniorilor feudali; (astăzi) casă mare, luxoasă, clădită după arhitectura medievală. ◊ Castele în Spania = visuri irealizabile, planuri fantastice; himere; castel de apă = construcție de beton armat în care se păstrează apă pentru alimentarea unor fabrici, locuințe etc. 2. Fiecare dintre construcțiile metalice sau de lemn care sunt situate pe suprastructura unei nave. [Pl. -le, -luri. / < lat. castellum, cf. pol. kastel, germ. Kastell, it. castello]. Vezi definitia »
RACHETOMODÉL s.n. Model de rachetă cu dimensiuni reduse care zboară fără pilot. [< rachetă + model, după aeromodel]. Vezi definitia »
ACÉL1, ACEÁ, acei, acele, adj. dem. (antepus) (Arată că ființa, lucrul etc. desemnate de substantivul pe care îl determină se află mai departe, în spațiu sau timp, de vorbitor) Acel om. Acea casă. [Gen.-dat. sg.: acelui, acelei, gen.-dat. pl.: acelor] – Lat. *ecce-illu, ecce-illa. Vezi definitia »
SPLENOCÉL s. n. hernie a splinei. (< fr. splénocèle) Vezi definitia »
FUSÉL s. n. vârtelniță. (< it. fusella) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z