Definita cuvantului furajer
FURAJÉR, -Ă, furajeri, -e, adj. (Despre semințe, plante sau unele produse sau reziduuri industriale) Care se întrebuințează ca hrană pentru vite. ◊ Plante furajere = grup de plante cultivate sau sălbatice cu valoare nutritivă mare, folosite pentru hrana animalelor. – Din fr. fourrager.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu furajer
BAJER, Fredrik (1837-1922), om politic danez. Luptător pentru emanciparea femeii și pentru cooperarea scandinavă. Rol important în organizarea Biroului internațional pentru Pace de la Berna (1891), al cărui director a fost pînă în 1907. Premiul Nobel pentru pace (1908), împreună cu K.P. Arnoldson. Vezi definitia »
căcăsdér, căcăsdéri, s.m. (reg.) măceș, răsură, trandafir sălbatic. Vezi definitia »
RUTIÉR, -Ă adj. Referitor la drumuri, la șosele. ♦ Transport rutier = transport făcut pe șosea; tractor rutier = tractor rapid, în general cu roți, folosit în orașe și pe șosele la transportarea remorcilor. // s.m. Ciclist participant la întrecerile sportive care se desfășoară pe șosele. [Pron. -ti-er. / < fr. routier]. Vezi definitia »
ALUMINIFÉR, -Ă adj. care conține aluminiu sau alumină. (< fr. aluminifère) Vezi definitia »
CONVÉIER s. n. 1. transportor cu unul sau mai multe elemente flexibile de tracțiune; bandă rulantă. 2. ~ verde = sistem de organizare a bazei furajere prin care se asigură producerea nutrețurilor verzi în mod continuu. (< engl. conveyer, rus. konveier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z