Definita cuvantului porfirin
porfirín, -ă, adj. (înv.) de porfir.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu porfirin
ȘIRA SPINÃRII s.f. 1. Denumirea popularã pentru coloana vertebralã. Vezi definitia »
CIPOLÍN s. n. 1. Marmură albă care conține mică sau alte minerale colorate în straturi ce traversează roca. 2. Motiv decorativ oriental pentru porțelanuri, compus din frunze, fructe și flori. – Din it. cipollino. Vezi definitia »
CIUÍN, ciuini, s. m. Plantă erbacee cu flori albe sau roz, a cărei rădăcină se întrebuințează în industria textilă, farmaceutică și alimentară: odagaci, săpunel, săpunăriță (Saponaria officinalis). – Din tc. çöven. Vezi definitia »
PERIGÍN, -Ă adj. (despre stamine) inserat pe periant, un cerc în jurul ovarului. ◊ (despre plante) cu staminele dispuse în acest fel. (< fr. périgyne) Vezi definitia »
BAZÍN, bazine, s. n. 1. Rezervor de apă construit din piatră, din ciment etc., având diferite întrebuințări. ♦ Parte a unui port unde staționează vasele. 2. Ținut udat de un râu sau de un fluviu, împreună cu toți afluenții săi. 3. Regiune geografică bogată în zăcăminte de minereuri, în special de cărbuni. 4. Cavitate formată din cele două oase iliace. – Fr. bassin. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z