Definita cuvantului deversa
DEVERSÁ, deversez, vb. I. Tranz. A scurge surplusul de apă dintr-un lac (de acumulare). ♦ (Tehn.) A face să se scurgă un lichid (rezidual) într-o apă naturală. – Din fr. déverser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu deversa
PULSÁ vb. intr. 1. (despre sânge) a zvâcni, circulând prin artere. 2. (despre viață) a se desfășura într-un ritm regulat, viu; a fremăta, a palpita. (< lat. pulsare) Vezi definitia »
DISPERSÁ, disperséz, vb. I. Tranz. și refl. A (se) împrăștia, a (se) răspândi, a (se) risipi în toate părțile. ♦ (Chim.) A realiza o dispersie sau a fi în stare de dispersie. ♦ Refl. (Fiz.; despre unde) A se descompune într-un spectru de unde cu frecvențe diferite. ♦ Tranz. și refl. (În timp de război) A (se) deplasa în chip organizat (populația, instituțiile etc.) din centrele aglomerate, în regiuni mai ferite. – Din fr. disperser. Vezi definitia »
LANSÁ vb. I. tr. 1. A emite, a pune în circulație; a difuza, a face cunoscut. 2. A azvârli, a arunca (cu mâna, cu un mijloc mecanic etc.). ♦ refl. A se avânta, a se arunca într-o acțiune etc. 3. A pune pe apă (o navă nou construită, o barcă, o geamandură etc.). [< fr. lancer]. Vezi definitia »
ANDOSÁ, andosez, vb. I. Tranz. A indica pe dosul unui cec numele persoanei împuternicite să încaseze contravaloarea cecului. ♦ (În economia capitalistă) A indica, sub iscălitură proprie, pe dosul unei polițe vândute, numele persoanei împuternicite să încaseze contravaloarea poliței. – Fr. endosser. Vezi definitia »
METISÁ vb. I. tr. A încrucișa două rase de animale sau de plante; a corci. [< fr. métisser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z