Definita cuvantului pruzgiuc
pruzgiúc s.n. (înv.) postav de Brusa.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pruzgiuc
SUC s.n. 1. Lichid care se găsește în țesuturile plantelor, mai ales în fructe. 2. Orice lichid, în afară de sânge, care se află în corpul animalelor. 3. Unele secreții digestive la om și la animale. [< fr. suc, it. succo, cf. lat. succus]. Vezi definitia »
mamelúc (mamelúci), s. m.1. Soldat. – 2. Om prost. – 3. Om de paie. Fr. mamelouk, din arab. mamluk „sclav”. Vezi definitia »
buc (búci), s. m. 1. Scamă, cîlți. – 2. Coajă, cocoloș. Origine necunoscută. Cihac crede că expresia într-un buc „într-o clipă” se bazează pe un cuvînt diferit, pe care îl pune în legătură cu pol. buch, rus. buch „zgomot”, cf. buh; însă pare a se potrivi mai bine cu sensul 1, de „scamă”, înțeles ca „pic, strop, cantitate neînsemnată”. Se folosește în Mold. și Trans.Der. bucos, adj. (cu părul încîlcit). Vezi definitia »
povârșúc, povârșúcuri, s.n. (reg.) 1. unealtă de pescuit în formă de papuc sau de opincă, făcută din coajă lată de tei; legănaș, legănuș. 2. (în forma: povârșoc) leasă de nuiele pentru pescuit. Vezi definitia »
TRUC1 s. n. 1. manevră abilă de a face ceva mascând realitatea; șiretlic, stratagemă; artificiu. 2. mecanism, procedeu scenic menit a crea o iluzie. (< fr. truc) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z