Definita cuvantului nonet
NONÉT s.n. Ansamblu de nouă instrumente care execută împreună o piesă muzicală; (p. ext.) piesă muzicală clasică, adesea în formă de sonată, compusă pentru un astfel de ansamblu. [< it. nonetto].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nonet
SEXTÉT s. n. 1. formație vocală sau instrumentală din șase interpreți; compoziție pentru o astfel de formație; sextuor. 2. echipă de volei sau de gimnastică alcătuită din șase jucători (jucătoare). (< germ. Sextett) Vezi definitia »
GLET, gleturi, s. n. Strat subțire de var sau de ipsos aplicat peste tencuială, pentru a obține o suprafață netedă de zugrăveală sau de văruială. – Din germ. Glätt[putz]. Vezi definitia »
REGLÉT s.m. Piesă metalică folosită în tipografie la umplerea spațiilor libere dintre rânduri sau la umplerea spațiilor dintre formă și ramă. [Var. reglete s.m. / < fr. réglet]. Vezi definitia »
INDIGÉT, -Ă adj. Nume dat de romani zeilor indigeni, patroni ai anumitor orașe etc. [< lat. indiges, cf. fr. indigète]. Vezi definitia »
PAIÉT s. n. (mar.) pânză groasă, impermeabilă, servind la protejarea punții, a mărfii etc. sau la acoperirea pe dinafară a spărturilor mici produse în bordajul navei. (< fr. paillet, it. paglietta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z